Top laatste Vijf elektricien Rotselaar Stedelijk nieuws

De stroom leverancier GreenFlux denkt mee met het milieu door gebruik te maken van de schone energie opgewekt door Hollandse windmolens. Via uw werkgever is het mogelijk om de GreenFlux laadpas” te verkrijgen. Met deze pas activeert u de Eneco laadpaal op kantoor of een van de vele publieke laadvoorzieningen. Vervolgens verrekent GreenFlux automatisch de laadkosten met uw werkgever.

Het maken van goede afspraken met een leverancier is ontzettend belangrijk. Veel mensen weten niet dat ze aanpassingen mogen suggereren in de offerte voor zonnepanelen. Ze nemen kleine foutjes voor lief. We zien bijvoorbeeld af en toe dat mensen er bij de aankoop van panelen niet van op de hoogte zijn dat een afgesproken prijsopgave achteraf nog kan veranderen. Bespreek zulke zaken voordat je zonnepanelen koopt, het maken van duidelijke afspraken voorkomt gedoe. Je kan veel geld besparen door je zonnepanelen in Duitsland te kopen.

Dit getal is het aantal Wattpiek (Wp). Een paneel van 100 Wp geeft dus onder standaardomstandigheden 100 W aan vermogen. Helaas kun je die 100 Wp niet volledig gebruiken want door een aantal oorzaken verlies je zo'n 20%, dus er blijft 80 Wp over van 1 paneel. Dit 20% verlies komt door verschillende factoren. De bandbreedte van deze 80% bruikbare energie varieert globaal tussen 70% en 90%.

De kosten van een PV-systeem zijn afhankelijk van het type zonnecellen dat gebruikt wordt. Is het systeem gebaseerd op monokristallijn silicium, dan kun je rekening houden met hogere prijs per Wp. Hiervoor geldt over het algemeen dat voor grotere panelen de prijs per Wp afneemt. Voor polykristallijne panelen betaal je lagere prijs per Wp. Voor een set panelen van 600Wp ben je dus, afhankelijk van het type zonnecel, tussen de €1400 en €2500 kwijt. Polykristallijne cellen zijn goedkoper, maar houd je er wel rekening mee dat zij een grotere oppervlakte nodig hebben per Wp. Naast de panelen zelf, dien je ook voor een omvormer te zorgen en montagemateriaal. Wil je maximaal voordeel en gemak, dan zijn vaak bij diverse handelaren complete zonne-energie systeem pakketten te koop.

Ga je een laadpaal kopen voor thuisgebruik, dan is een laadpaal met een vaste stekker het meest praktisch. De door ons aangeboden elektricien Rotselaar zijn voorzien van een stekker van de type II (Mennekes) aansluiting en zijn geschikt voor het laden van 95% van alle elektrische voertuigen. Een socket is een laadpaal zonder vaste laadkabel. Via een socket kan iedere elektrische auto, ongeacht het type (I of II), worden opgeladen. Er is hiervoor echter wel een losse laadkabel nodig. Een socket is met name geschikt voor plaatsing bij bedrijven of als je anderen de mogelijkheid wilt geven bij jouw laadpaal te kunnen laden.

Heeft u een 1 fase aansluiting van 35 ampère dan kunt u alleen gebruik maken van een type 1 3,7 kW en type 2 7,4 kW laadpaal, het volledig laden van de batterij (afhankelijk van de capaciteit en ontlading van de batterij) zal 2 tot 8 uur in beslag nemen.

Het plaatsen van zonnepanelen is nu en in de toekomst nog steeds winstgevend. Door de afgebouwde salderingsregeling zul je misschien wel wat verliezen, maar dit wordt in de loop van een jaar zeer weinig verminderd, zodat je nog steeds binnen 9 jaar winst kunt maken met het plaatsen van zonnepanelen.

Houd bij het bepalen van het aantal zonnepanelen wel rekening met het feit dat de zonnepanelen en de omvormer bij elkaar horen qua grootte. Je kunt dus niet over 5 jaar zomaar 10 panelen extra bijplaatsen. Prijzen zijn de afgelopen jaren hard gedaald, maar het lijkt erop dat de prijzen nu stabiel blijven. Je hebt in principe geen vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen. Dat is alleen nodig als je huis een monument of beschermd stads- of dorpsgezicht is. Wil je meer weten, download dan deze checklist van de overheid.

Energieleverancier doet voor 2030 elke zonnepaneeleigenaar een aanbod voor een thuisbatterij: er moeten afspraken komen tussen aanbieders van zonnepanelen en energieleveranciers om de combinatie tussen zonnepanelen en thuisbatterijen te stimuleren. Het streven is dat nog deze kabinetsperiode 100.000 huishoudens kiezen voor een thuisbatterij en dat voor 2030 elke huidige eigenaar van zonnepanelen een aanbod krijgt van zijn energieleverancier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *